Doelgericht naar je nieuwe baan

Maak een loopbaanstap die je leven verandert!

Maak een loopbaanstap die je leven verandert!

Een intensief online coachprogramma van 12 weken

 

Heb je door al het thuiswerken vanwege de coronamaatregelen ontdekt dat je niet gelukkig meer bent in je baan en wil je op zoek naar ander werk?

Wil je je oriënteren op ander werk en weten welke kansen en mogelijkheden er voor je zijn?

Ben je je baan (bijna) verloren en zoek je iemand die je helpt om te solliciteren? Want het is al zo lang geleden dat je dat gedaan hebt en je weet niet hoe dat tegenwoordig werkt.

Misschien ben je je baan kwijt en wil je voorkomen dat je in een uitzichtloze situatie terecht komt. Zonder werk of in een baan die helemaal niet bij je past.

Of ben je 45+ en vraag je je af hoe je de 2e helft van je leven gaat inrichten waarbij je op zoek gaat naar werk dat past bij je nieuwe levensfase?

 

Waarom hebben sommige 45- plussers het gevoel dat hun loopbaan op een eind loopt,

terwijl anderen juist groeien of carrière maken en een veel leuker leven krijgen?

Hoe doen zij dat? En wat kun jij doen om daarbij horen?

Waar je achter moet komen is voor welk werk jij in de wieg bent gelegd. Waarvan jij voelt dat het helemaal klopt met wie jij bent, waar je onvermoeibaar mee bezig kunt zijn en waardoor je fluitend naar je werk gaat.

Weet jij wat:

E

Jou écht gelukkig maakt in je werk, waar je voldoening uit haalt en plezier in hebt?

E

Jouw ambities en doelen zijn; waar gá je voor? Op welke resultaten ben je trots?

E

Je altijd al moeiteloos doet en waar je, zonder dat je het van jezelf weet, écht goed in bent?

E

Eigen is aan jou, aan de manier waarop jij je werk doet, aan wie jij bent?

E

En wat je diep in je hart altijd al wilde doen maar waar je tot nu toe nog niet of te weinig aan toegekomen bent?

Door dit te onderzoeken maak je opnieuw contact met jezelf en met wat jou gelukkig maakt in je werk en je leven.
Vanuit die basis verbreed je je perspectief en vergroot je je mogelijkheden waardoor jij je super sterk voor nieuwe werk- of opdrachtgevers kunt presenteren.

Hoe mooi zou het zijn als jij wordt gevraagd in plaats van dat je jezelf hoeft aan te bieden?

Er zijn altijd kansen te over!

Doordat er zoveel verandert, ontstaan er ook dagelijks nieuwe kansen en mogelijkheden.

3

Een kwart van de banen die we nu kennen bestaat over 10 jaar niet meer (volgens Randstad). Maar zeker zoveel banen kennen we vandaag de dag nog niet. 

3

Bedenk dat we door de coronacrisis in een online-revolutie terecht zijn gekomen. Daardoor ontstaan nieuwe functies en banen.

3

Door je pro-active houding wil je zelf het heft in handen nemen en houden. Zodat je in een nieuwe baan of opdracht komt waarin je een goed inkomen verdient, inhoudelijk met interessante onderwerpen bezig bent, leert, groeit en plezier hebt.

3

Dat vraagt dat je op een andere, creatieve manier naar jezelf moet kijken waardoor je ontdekt over welke sterke kanten, die nu misschien achter je blinde vlekken verscholen liggen, je nog meer beschikt of snel kunt ontwikkelen.

Ben je er klaar voor om actie te ondernemen?

Deelnemers uit vergelijkbare coachingsprogramma’s vertellen:

Birgitte heeft me via de opdrachten die ze gaf zelf mijn route laten lopen. Ik heb scherp gekregen hoe ik er nu voor sta door mijn verleden te onderzoeken en door mijn kwaliteiten te benoemen. Ik ben heel tevreden over de resultaten en ben er nu van overtuigd dat ik op het goede spoor zit. Wat heel prettig is, is dat ik me gesterkt voel in mijn keuzes en er nu echt voor wil gaan. Die drive is belangrijk voor mijn motivatie en werklust.

Mini

Beleidsadviseur

Wie is Birgitte Woltman?

Herinner je je de bankencrisis van 2008 nog? In dezelfde week dat in de VS de eerste bank omviel, raakte ik mijn baan kwijt vanwege een reorganisatie. Het was het begin van een ongekend grote recessie en de werkloosheid steeg in grote stappen. Veel mensen raakten hun baan kwijt en op de arbeidsmarkt werd het dringen.

Birgitte coaching, loopbaancoaching, HR advies

Voor mij was het ook een heel spannende tijd en ik besloot om niet bij de pakken neer te zitten. Het bood me ook de kans om te reflecteren op mijn loopbaan tot dan toe en om stil te staan bij wat mij écht gelukkig maakte in mijn werk.

Ik besloot om te starten met een coachopleiding waardoor ik in de toekomst als zelfstandige aan de slag kon. Want het was een lang gekoesterde droom om mij te professionaliseren in het begeleiden van mensen bij veranderingen.

Én ik had, als 45+-er, binnen een half jaar een nieuwe baan. Hoe dat kwam?
Door een reflectiemoment te nemen en contact te maken met mijzelf kon ik het perspectief op mijzelf vergroten. Daardoor ontdekte ik dat ik meer mogelijkheden had dan ik me realiseerde. En dat hielp mij bij het vinden van een nieuwe baan.

Doelgericht naar een andere baan

Wil jij doelgericht naar een andere baan en wil je nú actie ondernemen dan wil ik je daar graag bij begeleiden!

Als professioneel (loopbaan)coach met een jarenlange ervaring in HRM met recruitment, organisatieveranderingen en reorganisaties en in mijn eigen onderneming, wil ik je graag leren hoe jij ook weer vérder kunt!

Je kunt véél meer dan je laatste baan of opdracht!

 

Wat maakt dit programma anders?

Allereerst is dit programma gemaakt voor mensen die werken in het middelmanagement in de ruimste zin van het woord. Die rapporteren aan de directie of MT-leden en die op een of andere manier ook zelf mensen aansturen. Soms omdat ze zelf leidinggevende zijn, soms als projectmanager of als specialist of professional. Denk aan HR-adviseurs, communicatieadviseurs, controllers etc.

Ten tweede is het voor mensen die halverwege hun loopbaan zijn. Ze hebben al vele jaren werkervaring, mooie resultaten behaald en realiseren zich dat ze hetzelfde werk niet nog jarenlang willen of kunnen doen (omdat het vervalt). Ze voelen dat ze nog veel meer in hun mars hebben maar weten nog niet precies wat.

Ten derde, ze zijn inmiddels 45-plus en realiseren zich dat ze in een andere levensfase aankomen waarin ze meer ruimte voor betekenisvol werk, voldoening en zingeving willen maken.

En tenslotte, doordat ik niet alleen opgeleid ben als coach maar ook als counselor, gaat het mij ook om de diepere lagen, om eerdere levenservaring en de betekenis hiervan in het hier en nu, en om zin- en betekenisgeving. In de meeste loopbaancoachprogramma’s is hier geen ruimte voor, terwijl het bepalend is voor het maken van een geslaagde levensveranderende loopbaanstap.

P.S. Bij veel coachbureaus krijg je een kennismakingsgesprek of intake gesprek met iemand anders dan je coach. Dat is hier niet het geval. Het kennismakingsgesprek is direct met je coach.

 

Wat kun je bereiken met het online programma ‘Doelgericht naar je nieuwe baan’?

In 12 weken:…

Haal je snel resultaat omdat je intensief en geconcentreerd werkt.

Is het kristalhelder:
• welke doelen en ambities je hebt
• waar je goed in bent en waarin je aantoonbaar goede resultaten hebt gehaald
• en plezier in hebt!
• waar je voldoening uit haalt en wat betekenisvol is voor jou.

Weet je wat jou onderscheidend maakt. Je weet wat jouw signatuur en jouw werkwijze is.

Is duidelijk waarom bepaalde banen of opdrachten wél bij jou passen en andere niet.

Maak je een keuze in wat je wilt verdienen, hoeveel uur je wilt werken en hoeveel reistijd acceptabel is.

Weet je waardoor je aantrekkelijk bent voor een nieuwe werkgever of opdrachtgever zodat hij niet om jou heen kan.

Heb je alles in handen om snel een perfect cv te maken of om een perfecte aanbiedings- motivatie- of sollicitatiebrief te maken waardoor je opvalt bij nieuwe werkgevers of opdrachtgevers.

Leer je on- en offline te netwerken op een manier die bij jou past.

Aarzel je niet langer en ga je snel verder en creëer je nieuwe kansen en mogelijkheden.

Hoe ziet het programma ‘Doelgericht naar je nieuwe baan’ eruit?

12 weken en 5 modulen:

Iedere vrijdagochtend krijg je nieuwe opdrachten in je mailbox waar je zelf mee aan de slag gaat.

1 keer in de week hebben we een online coachgesprek van 45 minuten waarin je feedback krijgt op de opdrachten en we bespreken wat jou bezighoudt. Totaal 10 keer want er zijn 2 integratieweken waarin je zelf aan de slag gaat.

 

Programma:

Module 1:

Over jou
Je maakt opnieuw contact met jezelf.
Door je verleden met je toekomst te verbinden en in je levenservaring te duiken, schrijf je jouw verhaal en werk je jouw ‘WHY’, je purpose of hoge doel, uit. Je vindt antwoord op de vragen: Waar gaat het in jouw leven en in jouw werk altijd om? Waarom doe je wat je doet? Waar wil je met je werk en je leven naartoe, wat zijn je doelen en ambities?
Wat maakt je gelukkig in je werk?

 

Module 2:

Wat kun je, en wat wil je leren?
We staan stil bij wat jou écht gelukkig maakt in je werk. Je levensloop en loopbaan, je veerkracht en vitaliteit zijn de bronnen en laten je zien waar jij écht goed in bent. Op welke prestaties ben je trots, waar haal je voldoening uit en wat is voor jou betekenisvol. Waarin wil je je verder ontwikkelen? Welke nieuwe mogelijkheden zijn er.

 

Module 3:

Wat wil je? Je maakt een keuze met je hoofd en je hart. Je zet je mogelijkheden op een rijtje en onderbouwt deze met je resultaten en met alles wat jou geschikt maakt voor dat werk. Na deze module ben je klaar om de arbeidsmarkt op te gaan.

 

Module 4:

De arbeidsmarkt

Door de arbeidsmarkt in kaart te brengen weet je precies waar je je ideale baan kunt vinden én weet je welke ontwikkelstappen je (eventueel) te zetten hebt. Vervolgens zet je de koers uit en maak je een plan van aanpak (inclusief opleiding en bijscholing) om je nieuwe werk te bemachtigen.

 

Module 5:

Je nieuwe baan bemachtigen

Nu gaat het erom om jezelf zó te presenteren dat een nieuwe werkgever niet om jou heen kan. Het gaat over Personal Branding; je bent je eigen merk. Je leert hoe je jouw (online)netwerk in kunt zetten op een manier die bij jou past, schrijft het perfecte cv, de perfecte aanbiedingsbrief. Aan de hand van do’s en don’ts oefen je met sollicitatiegesprekken waardoor jij de eerste keus van de werkgever of opdrachtgever bent.

 

Investering in jezelf

Je investering in het 12 weekse online programma ‘Doelgericht naar je nieuwe baan’ bedraagt (tijdelijk!) € 1.447,- inclusief 21% btw. De prijs exclusief btw bedraagt € 1.197,-

 

Het éénmalig kennismakingsgesprek (online) is gratis en vrijblijvend.

In veel gevallen is het mogelijk om de factuur op te voeren in het opleidings- of ontwikkelbudget van je werkgever of uit de CAO.

Anderen zetten een deel van hun transitievergoeding in of via de werkgever een deel van hun outplacementbudget, al dan niet in het kader van een ‘van werk naar werk’ traject.

 Ondernemers hebben de mogelijkheid om de kosten in hun bedrijfsvoering op te nemen. 

Laat je informeren.

Op alle transacties zijn de algemene voorwaarden van toepassing. 

Is vooraf meer overleg nodig, dan worden daar aanvullende kosten voor in rekening gebracht.

BONUS

Een extra wandelcoachsessie

We spreken af in de omgeving van Nijmegen. De sessie duurt 1 uur en we maken gebruik van wat de natuur ons te bieden heeft, om aan de items die jou bezig houden, te werken.

Ja, ik meld me aan voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek 

birgitte.woltman@gmail.com

06 23200525

Veel gestelde vragen:

Ik zou liever een offline programma volgen waarin we elkaar face to face spreken. Is dat ook mogelijk?

Ik kan me voorstellen dat je niet meer online wilt werken dan strikt noodzakelijk, daarom is het ook mogelijk om het programma offline te volgen. Dat heeft mogelijk consequenties voor de prijs. Daar kunnen we het over hebben tijdens het kennismakingsgesprek.

Wat als ik ook wil reflecteren op mijn loopbaan of interim opdrachten en daar meer tijd voor wil uittrekken?

Dit programma is geschikt voor jou als je snel resultaten wilt halen en toekomstgericht te werk wilt gaan. Heb je meer tijd en wil je meer reflecteren op je loopbaan tot nu toe of over de opdrachten die je als interimmer hebt gedaan, of heb je nog moeite met het loslaten van je (vorige) baan of opdracht? Bespreek dat in het kenismakingsgesprek, waarschijnlijk passen we de duur van het programma dan aan.

Hoe werkt de online loopbaancoaching?

Je krijgt op vrijdagochtend opdrachten in je mailbox waar je de volgende dagen aan werkt. De resultaten daarvan bespreken we 1 keer per week in een coachsessie via beeldbellen (bijvoorbeeld via Skype, Google Hangout, Teams, Zoom).

Wanneer zijn de coachsessies?

We spreken samen een datum af voor de online coachgesprekken, dat kan ook in het weekend.

Ja, ik meld me aan voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek

 Stuur een bericht naar: birgitte.woltman@gmail.com

of bel naar: 0623200525

Contact

Wil je meer weten, heb je een vraag of wil je je aanmelden?

Neem dan contact op met:

Birgitte Woltman

Birgitte coaching bij verandering in werk en loopbaan

birgitte.woltman@gmail.com

06 23200525

Ik streef ernaar om uiterlijk binnen 2 werkdagen te reageren als wij elkaar niet direct kunnen bereiken.
Ik gebruik jouw gegevens om je vraag of aanmelding te verwerken en ga zorgvuldig met je gegevens om. Lees hier de Privacy- en cookieverklaring
Aan deze website wordt gewerkt.